Plita multifuncionala din piatra refractara naturala pentru copt paine lipii, crescentine italienesti, Foccacia, bruschette, suprafata coacere XXL, 38 x 22 cm G3Ferrari Tigella
Plita multifuncionala din piatra refractara naturala pentru copt paine lipii, crescentine italienesti, Foccacia, bruschette, suprafata coacere XXL, 38 x 22 cm G3Ferrari Tigella
Aceasta plita multifuncionala se adreseaza gurmanzilor si in acelasi timp da posibilitatea persoanelor preocupate de o alimentatie sanatoasa sa-si prepare foarte usor propria paine lipie fara gluten, din faina integrala sau fara aditivi Abilitatea si imaginatia fiecaruia poate adapta plita cuptor asa cum considera. Se pot coace o multitudine de preparate fainoase inclusiv placinte, insa plita se poate utiliza si pentru coacerea oricaror prparate sau legume care nu elimina lichide sau pur si simplu sa o transformi in sandwich maker Pietrele refractare speciale sunt amplasate la baza si deasupra elementelor de incalzire asigurand temperatura ideala necesara unei coaceri in mod traditional cu un gust deosebit. Absoarbe umezeala din aluat si o elibereaza treptat in ultima faza a coacerii, astfel painea nu se arde, coaja va fi crocanta si delicioasa. Calitatile pietrei naturale sunt cele care o recomanda de la sine pentru uzul in bucatarie pentru coaceri si prajiri raclette: rezistenta termica, transfer termic uniform, aspect placut, intretinere usora, ignifuga, antimicrobiana. Painea se pune direct pe piatra sau pe o hartie de copt pentru a evita aparitia petelor.
Termostat reglabil
Lumină led de funcționare
Plita de gătit multifunctionala cu pietre refractare autentice
Suprafata de gatit 38 x 22 cm
Capacitate 15 tigella sau 8 sandvișuri deodată
2 pozitii de gatit reglabile
Alimentare: AC 230V ~ 50 Hz
Putere: 1200W
Dimensiuni: (L x H x P): 46 x 12 x 39 cm
Greutate: 9,5 Kg
Punere in functiune: „Preîncălzire”, setând poziția „1” pe termostat timp de aproximativ 15 minute Poziționarea „2” pentru inca 15 minute. După ce s-a terminat preîncălzirea, setați poziția „2½” sau „3”, așteptați 5 minute și plita multifunctionala este pregatita pentru gatit Intretinere plita cu pietre refractare Este important ca piatra să se răcească complet înainte de a o curăța. Puteți îndepărta resturile arse cu o spatulă, iar apoi cu o perie moale și/sau un burete moale și sa o spalati cu apă caldă. Este important să nu folosiți detergent sau solutii asemănătoare, piatra ar putea absorbi mirosul și gustul. Este perfect normal ca piatra sa se decoloreze sau sa aiba cateva pete dupa un timp, acest lucru nu va afecta in nici un caz functionarea ei si nu va schimba gustul preparatelor coapte. Nu turnati niciodata apa peste placa fierbinte. Trebuie lasata sa se raceasca natural (aproximativ 1 ora)
RETETA TIGELLA Semiluna sau brioșele sunt tipice pentru Modena și sunt făcute cu făină, drojdie și apă. Odată semiluna a fost gătită în farfurii tari numite tigelle, de unde și numele acestei specialități a Emilia. După ce a crescut, amestecul de tigelle se rulează și se taie cu un bol circular de paste: tigelle se gătește apoi cu TIGELLA MIA, care este din material refractar. Odată gătită, tigelle este umplută după bunul plac, cu tipicul „Hunza”, un amestec de untură, rozmarin și usturoi, sau cu mezeluri, brânză sau legume după gust. Ingrediente 1 kg Făină 1 cană lapte 1 lingură ulei 1 drojdie (pentru sare) dizolvată în lapte cald 1 cană apă spumante Sare Se fărâmițează drojdia de bere într-un castron mic (fig. 1), se toarnă puțin lapte cald pentru a acoperi drojdia: se amestecă pentru a dizolva drojdia (fig. 2) și se lasă să aștepte câteva minute.
Turnați făina într-un castron mare, tăiați o gaură în centru și turnați amestecul de drojdie (Fig. 4), apă și sare. Amestecați ingredientele (Fig. 5). Odată obținută o bilă, se continuă frământarea pe o suprafață plană (Fig. 7) înfăinată până când aluatul este neted și moale (Fig. 8). Se pune aluatul într-un vas cu făină, se acoperă cu o cârpă curată (Fig. 9) și se lasă la crescut cel puțin o oră la loc cald.
Cand aluatul este gata (Fig. 10), se intinde cu sucitorul (Fig. 11) intr-un strat de aproximativ 1 cm grosime: folosind putina matrita se obtine niste discuri de aproximativ 10 cm in diametru (Fig. 12).
Preîncălziți TIGELLA MIA așa cum este descris în paragraful „Preîncălzire”, setând poziția „1” pe termostat timp de aproximativ 15 minute, apoi poziționarea „2” pentru celelalte 15 minute. După ce s-a terminat preîncălzirea, setați poziția „2½” sau „3”, așteptați 5 minute și puneți tigelle (așa cum se arată în figură) pe placa de gătit. Închideți capacul superior și gătiți aproximativ 3/4 minute. Tăiați tigelle în jumătate ca un sandviș și umpleți-le pentru că sunt încă fierbinți: serviți imediat.
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.