Gatit lent si vitamine!
Gatitul lent este un mod de a prepara mancarea pe care mamele si bunicile noastre o preferau. Datorita acesteia, mancarurile sunt pline de gust condimentele, legumele si carnea pregatita in acest fel nu pierde din vitamine si microelementele valoroase. Viata cotidiana nu ofera timp mult pentru gatit, dar oricine prefera mancarurile gatie in locul mancarurilor de tip fast food! Cuptorul lent Adler AD6413 este un produs pentru persoanele care doresc sa manance sanatos si sa pregateasca mese cu valoare nutritiva ridicata pentru intreaga familie! Produsul propus de noi este o oala electrica care pregateste aproape singura supa, sosul de rosii, tocanite de carne si legume, fripturi la cuptor, dulceata de fructe sau conservele de legume de casa ! Cum se pastreaza vitaminele valoroase? Slow Cookerul are nevoie de o temperatura mult mai scazuta (aprox. 80 ° C), ceea ce inseamna ca functioneaza multe ore si ingredientele nu pierd vitamine, deoarece nu se gatesc la temperaturi mari. Capacitatea de pana la 5.8 litri permite sa pregatirea de pana la 10 portii de mancare. Manerele care se mentin reci si picioarele antiderapante asigura o utilizare sigura.
Calitate superioara
Recipientul de gatit este din ceramica si capacul din sticla termorezistenta si se fixeaza aproape etans. Preparatele culinare pot fi gatite fara supraveghere constanta. Slow Cookerul are trei niveluri de temperatura de gatit: scazuta (MAX 10H) medie (MAX 6H) si ridicata (MAX 4H), care functioneaza bine cu diferite tipuri de alimente. Functia de mentinere a mancarii calda este un plus interesant, care va face ca mancarea sa fie gata in orice moment, ceea ce este util pentru adunari sau petreceri de familie numeroase.
Ghidul cumparatorului
Capacitate generoasa: Experienta altor utilizatori sustine ca indicatiile producatorului privind capacitatea fiecarei oala slow cooker nu trebuie luata ad literam, deoarece nu poti umple recipientul de gatit pana sus, ci doar pe aproximativ 3/4. Oala noastra slow cooker din ceramica are capacitate mare de 5.8 litri, oferind spatiu suficient pentru 2 si pana la aproximativ 10 portii de mancare.
Materiale de calitate: Cele mai bune optiuni in materie de oala crock-pot slow cooker sunt ceramica si portelanul, produsul propus de noi fiind din ceramica. Persoanele indragostite de bucataria traditionala, care isi amintesc cu nostalgie de vasele de lut in care cocea bunica, vor alege evident oalele din ceramica. Un alt punct de interes este materialul din care e fabricat capacul. Unele variante au capace metalice, de pilda, insa le recomandam pe cele din sticla, care iti permit sa observi ce se intampla in interior, fara sa fie nevoie sa le ridici de nenumarate ori.
Intretinere usoara: Cel mai important aspect de care trebuie tinut cont, pentru achizitia celui mai bun slow cooker, este ca vasul in care sunt asezate alimentele sa poata fi indepartat de pe baza si spalat separat. Modelele mai vechi, care nu permit detasarea celor doua componente si dau mari batai de cap atunci cand vine vorba de spalare
1. Inainte de prima utilizare, indepartati toate autocolantele promotionale si materialele de ambalare. Spalati manual bolul de gatit detasabil si capacul de sticla in apa fierbinte cu sapun, clatiti si uscati bine. 2. Asigurati-va ca interiorul carcasei este curat si fara reziduuri. 3. Inainte de a pune oala ceramica detasabila (2) in carcasa (1), asigurati-va ca exteriorul este curat si uscat, acesta va asigura un contact adecvat cu suprafata interioara de gatit. 4. Cand porniti dispozitivul pentru prima data, acesta poate emite un usor miros timp de aproximativ 10 minute. Acest lucru este normal la prima utilizare. Mirosul este inofensiv si nu ar trebui sa se repete dupa incalzirea initiala. 5. Nu asezati aparatul pe sobe cu gaz. 6. Nu pune nimic inghetat in vasul ceramic. 7. Dupa ce gatirea este terminata, verificati intotdeauna cu alimente daca toate produsele din carne sunt gatite la temperaturi interne adecvate: nu crude in interior. Dispozitivul nu este potrivit pentru pasari intregi, cum ar fi preparatele de pui/curcan, deoarece temperatura sigura de gatit langa os nu poate fi atinsa suficient de repede.
2. . Buton
A – „LOW” – putere redusa
B - „MED” – putere medie
C – „HIGH” - putere mare
D – OFF – dispozitivul este oprit
A – „LOW” – inseamna putere scazuta: 210W, temperatura alimentelor din interiorul vasului ceramic este in intervalul: 85-100 grade Celsius masurate la 6-10 ore de la pornire.
B – „MED” – inseamna o putere medie care se schimba in intervalul de putere: 210W-290W, temperatura alimentelor din interiorul vasului ceramic este in intervalul: 85-100 grade Celsius masurata la 4-6 ore de la pornire.
C – „RIGHT” – inseamna putere mare: 290W, temperatura alimentelor din interiorul vasului ceramic este in intervalul: 90-100 grade Celsius masurate la 4 ore de la pornire
Timp de gatit si setare sugerate pentru retetele tale preferate:
• Timpul traditional al retetei* 15-30 de minute corespunde la 4-6 ore de gatit la modul scazut in acest dispozitiv.
• Timpul traditional al retetei* 60 de minute corespunde cu 6-8 ore de gatit la modul scazut in acest dispozitiv.
• Timpul traditional al retetei* 1-3 ore corespunde cu 8-10 ore de gatit la modul scazut in acest dispozitiv. * - acest timp de gatire este aproximativ depinzand de mai multi factori: (dimensiunea portiilor, fragezimea carnurilor, cantitate, etc).
• Capacitate 5.8 litri - pana la 10 portii
• Oala ceramica detasabila
• Capac de sticla rezistenta termic
• Permite curatarea in masina de spalat vase
• Reglarea puterii in 3 etape
• Mentinerea functiei ,,mancare calda”
• Functie de pornire cu intarziere (programare pornire la o ora setata)
• Ecran LCD
• Cronometru 0,5 - 24 ore
• Manere reci la atingere
• Picioare antiderapante
• Putere : 300W
• Tensiune: 220-240V 50/60 Hz
• Accesoiu de bucatarie care gateste incet (lent)
• Mese suculente cu un gust distinctiv
• Minerale si vitamine maxime in mesele gatite